Linteloo
Linteloo
Login
Toon website in

We are happy to help you

If you have any questions or comments, you can contact us in several ways.

Your feedback is welcome

Did you find an error or is something not working. Tell us what you think of our website

Contact + Feedback

THE WEEKEND COLLECTION – ONTWORPEN DOOR VALERIE VAN DER WERFF

De bladeren vallen, de temperatuur buiten daalt – tijd om weg te kruipen op je LINTELOO-bank, onder een heerlijke, luxe plaid. Valerie van der Werff bracht twee iconische Nederlandse merken bij elkaar – LINTELOO en AaBe, u weet wel, van de dekens – met haar ontwerpen voor ‘The Weekend Collection’.

Met haar fotografiestyling zette Valerie onder andere Vogue Living NL herkenbaar op de kaart. Het creëren van complete interieur- en lifestyleverhalen is duidelijk een aangeboren talent. Haar visie? ‘Less is more, wat mij betreft. Ik hou niet heel erg van druk. Dat iets “echt” is, vind ik het allerbelangrijkst. Geen dingen wegstoppen – het dagelijkse leven is mooi zoals het is. Ten minste, wanneer je producten koopt die gezien mogen worden, die het waard zijn om in te investeren en die lang meegaan. Of het nou gaat om een koffiezetapparaat, een paar sokken of een stel mooie antieke Franse wijnglazen. Dat zie je ook terug in de beeldverhalen die ik creëer, met VALERIE Creative Agency. Ik streef naar een bepaalde natuurlijkheid: alsof je even binnenkijkt in iemands leven. Een paar minuten voor de foto genomen werd, zat er nog iemand koffie drinken of danste door de woonkamer.

 

Daarom werk ik ook graag samen met foto- en videografen die natuurlijk licht gebruiken. Ja, als het even kan, liefst buiten. Je ziet vaak plaids terugkeren in mijn werk. Ze zijn multifunctioneel en zelf ben ik er ook dol op. Dat wintergevoel, met een dekentje op de bank. Of in het voorjaar, een plaid mee in de auto of camper voor een spontane picknick. Lekker een weekendje weg met je lief? Neem een plaid mee om samen onder te kruipen.

 

Dat gevoel wilde ik vertalen in mijn eigen ontwerpen. Dit werd The Weekend Collection voor LINTELOO, gemaakt door AaBe: drie plaids – Americano, Brut en Picpoul. Die namen? Voor mij zijn het symbolen voor het gevoel dat iedereen wel heeft bij een plaid. Vroeg in de frisse ochtend, met een plaid om je schouders, genieten van je eerste espresso op het balkon. Een spontane picknick, met simpele sandwiches maar dan wel een glas bubbels erbij. Of op het strand, je tenen in het zand, op de plaid genieten van een goed boek en een glas witte wijn. Alle drie de plaids hebben een strepen patroon. Strepen zijn tijdloos en passen in ieder interieur. Wie houdt van netjes, vouwt ‘m op en drapeert de plaid over de armleuning van de bank. Gewoon nonchalant neergooien kan ook. Jouw plaid, jouw stijl, jouw moment.’


PRODUCTINFORMATIE

Prijs: €358,-

Formaat: 130 x 240 cm

Samenstelling: 25% wol / 50% acryl / 25% polyester

Wasvoorschriften: wasbaar op 30 graden / chemisch reinigen / niet bleken, drogen en strijken