Linteloo
Linteloo
Login
Toon website in

We are happy to help you

If you have any questions or comments, you can contact us in several ways.

Your feedback is welcome

Did you find an error or is something not working. Tell us what you think of our website

Contact + Feedback

GEORGE

Jan te Lintelo

‘George’ werd ontworpen door Jan te Lintelo in 2019, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van LINTELOO. ‘George’ is geïnspireerd op de mensen die het grote geluk hebben om te mogen wonen op de prachtige oevers van het Comomeer. De oude Romeinen wisten de weg al te vinden naar deze populaire oase, waar de sfeer rond het meer even elegant als ontspannen is. Voilà, daar is ‘George’, met zijn lichtvoetige karakter – dankzij zijn slanke, elegante pootjes –, zijn uitnodigende, royale kussens en zijn perfect-voor-een-dutje hoge rug.

Save on Pinterest
Save on Pinterest
Save on Pinterest

Ontwerp uw eigen george

De LINTELOO-collectie biedt u alle ruimte voor eigen inbreng. Daarin gaan wij ver. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een uitgebreide selectie bekledingsstoffen en leersoorten, maar ook uw eigen stof aanleveren. En u kunt een keuze maken uit een breed scala aan maten. Een knusse tweezitter? Of een lekker-languit driezitter? Een armleuning links of toch liever rechts of gewoon allebei? Donzen kussens of liever hypoallergeen? U bepaalt. Zo creëert u uw eigen, unieke bank. Dat geldt ook voor ‘George’. Hieronder ziet u alle mogelijkheden.

 

Compositions
Specifications
Options
Details & downloads

Compositions

Specifications

Body
Webbed metal frame with polyurethane foam, wrapped in hypoallergenic polyester fibre, 100% cotton lining.
Coupling system
The elements in any configuration are joined together by a steel coupling system.
Legs
Steel.
Seat cushions
Polyurethane foam core, wrapped in a 100% cotton duvet filled with goose down and feathers or hypoallergenic polyester fibre.
Back cushions
Goose down and feathers with polyester fibre, or hypoallergenic polyester fibre only, 100% cotton inner cover.
Upholstery
Composition of fabrics depends on the customer’s choice of upholstery. Leathers are either aniline or pigmented/ sealed.
Origin
Hand made in Italy

Options

Request your swatches
Legs
Available in a chrome, bronze or gun metal finish.
Upholstery
Fabric: removable cushion covers, removable body cover, available in all fabrics from the LINTELOO collection. Leather: removable cushion covers, fixed body cover, available in all leathers from the LINTELOO collection. Customers can opt to supply their own choice of upholstery fabric/leather. Please note: leather upholstery requires more (visible) seams than fabric upholstery.
Cushions
Available with either a goose down/feather or hypoallergenic fibre filling. Please note: down/feather-filled cushions must be plumped up regularly. As seat cushions can be heavy, a combination of hypoallergenic fibre-filled seat cushions and down/feather-filled back cushions is increasingly popular.
Special features
Full set of fabric replacement covers available at 50% of the current purchase price. Leather replacement covers on request.
Application
Request a sample

Experience Center

In het LINTELOO Experience Center in Zeist vindt u de complete LINTELOO-collectie, in inspirerende opstellingen. Onze medewerkers heten u persoonlijk welkom, laten u de hele collectie zien, dienen u graag van advies en geven u alle informatie die u nodig hebt. Om wachttijd te voorkomen en om de volle aandacht van onze adviseurs te garanderen, adviseren wij u een afspraak te maken. 

Kunt u niet naar het Experience Center in Zeist komen? Wereldwijd staan onze LINTELOO-dealers klaar om u te helpen.

Op vrijdag 24 december is ons Experience Center geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur. Tijdens de feestdagen en op vrijdag 31 december is ons Experience Center gesloten.


Over LINTELOO

It's all about comfort and the joy of life’ – dat staat centraal bij LINTELOO. Het resultaat? Meubels die gemaakt zijn om van het leven te kunnen genieten. Comfort, kwaliteit, schoonheid, gebruiksgemak en duurzaamheid – voor ons zijn ze vanzelfsprekend. Net zo vanzelfsprekend als eigentijdse en tegelijk tijdloze vormgeving. Van de gerenommeerde, internationale designers die voor LINTELOO ontwerpen tot de geweldige vakmannen en -vrouwen die er vervolgens mee aan de slag gaan – allemaal delen ze ons enthousiasme, onze passie en ambities.

Jan te Lintelo

Jan te Lintelo (1954) groeide letterlijk op ‘in de meubels’, met ouders die een interieurwinkel runden. De liefde voor esthetiek en vakmanschap werd hem met de paplepel ingegoten. Tijdens zijn opleiding aan het HMC in Rotterdam bekwaamde hij zich niet alleen in het ontwerpen van meubels maar ook in de zakelijke kant van het ondernemerschap. Ervaring deed hij vervolgens op bij gerenommeerde merken als Pastoe en Gelderland. In 1994 was het zo ver: Jan begon voor zichzelf en LINTELOO was een feit. Zijn eerste ontwerp voor LINTELOO, de ‘Easy Living’, is nog steeds een bestseller.